Неділя, 05 Тра 2024, 13.03.21 | RSS | Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
Київстар Бершадь

Головна
Kyivstar Вхід
Меню сайту
Міні-чат Kyivstar
200
Статистика Kyivsta

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Kyivstar
Календар Kyivstar
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Категорії Kyivstar
Архів Kyivstar
Сегодня материалов нет.
  • ТЕХНОЛОГІЯ НОВОГО ПОКОЛІННЯ
  • Друзі сайту Kyivst
  • ТЕХНОЛОГІЯ НОВОГО ПОКОЛІННЯ
  • музыка mp3
    зайцев нет
    Rambler's Top100 Бершадь в інтернеті"
  • МАРКЕТИНГ
  • Все для web-дизайнера ! "Restko.ru" - Все жилые и нежилые новостройки Москвы
    Погода+Курс валют
    Бершадь
    kyivstar-tags
    Sharp SL-C760 VIP мобільний номер звертатися за номером +380988868387 Мобільні новини Nokia 5530 5800 XpressMusic Телефони Epoq EGP-PP01 Інформаційне агентство Українські Н Прайс Мобільні оператори зможуть почати в
    Реклама
    Автобазар. Продажа ЗИЛ ММЗ 554 Винница Продажа ЗИЛ ММЗ 554
    Винница
    Подробнее: http://avtobazar.ua/zil-mmz-554-vinnitsa-1-417436-1.html

    Головна » 2009 » Липень » 6 » Перевірити мобільний у базі даних буде доступно після 30 вересня
    10.14.16
    Перевірити мобільний у базі даних буде доступно після 30 вересня


    Перевірити мобільний у базі даних можна буде після 30 вересня



    Власники мобільних телефонів зможуть здійснити перевірку наявності кодів IMEI власних мобільних телефонів в узагальненій базі даних автоматизованої інформаційної системи обліку мобільних терміналів в Україні тільки після 30 вересня 2009 року. Про це УНІАН повідомили в прес-службі ДП «Український державний центр радіочастот» (УДЦР).

    «Останнім часом значно збільшилась кількість звернень громадян з приводу внесення кодів IMEI власних мобільних телефонів в узагальнену базу даних», яку веде УДЦР. При цьому «більшість людей стурбована тим, чи потрібно реєструвати свій мобільний телефон?», - йдеться в прес-релізі.

    УДЦР повідомляє, що сьогодні, за рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ), база даних кодів IMEI мобільних телефонів наповнюється кодами IMEI лише тих мобільних телефонів, які ввезені і ввозяться з-за кордону імпортерами після 30 березня 2009 року, і такими, які залишилися в реалізації після 28 березня ц.р.

    Тому, як повідомили в УДЦР, сьогодні «перевіряти наявність кодів IMEI власного мобільного терміналу» у базі даних «немає ніякого сенсу», оскільки вони «поки ще не внесені» в базу даних.

    «Перевірку кодів IMEI такого терміналу», - зазначається в повідомленні УДЦР, можна буде здійснювати тільки після 30 вересня ц.р. - ці коди будуть внесені в узагальнену базу даних «по наданню операторів до 30 серпня 2009 року» без участі сьогоднішніх абонентів операторів.

    IMEI - міжнародний ідентифікатор мобільного обладнання, що складається з 15 цифр і є унікальним для кожного мобільного телефону. Код встановлюється на заводі при виготовленні телефону і служить для його ідентифікації в мережі опертора.

    Рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) від 05.02.2009 № 1339 "Про затвердження Порядку реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромiнювальних пристроїв", встановлені вимоги до пунктів реалізації мобільних телефонів: у кожному пункті реалізації терміналів повинна бути забезпечена можливість перевірки наявності в узагальненій базі даних кодів ІМЕІ мобільних терміналів, що купується; пункт реалізації повинен бути обладнаний комп'ютерною чи іншою технікою з доступом до мережі Інтернет; у кожному пункті реалізації в присутності покупця повинна бути забезпечена можливість перевірки справності і виконання всіх заявлених виробником функцій термінала, який купується. Відповідно до рішення НКРЗ, можливість перевірки повинна бути надана в кожному пункті реалізації після 30.06.2009 року.

    Крім того, рішенням НКРЗ передбачено, що, починаючи з 31 липня ц.р., оператори мобільного зв'язку будуть здійснювати підключення лише тих нових телефонів, коди IMEI яких зареєстровані в узагальненій баз даних УДЦР.

    Як повідомлялося ранiше, відповідно до рішень НКРЗ про Порядок реалізації в Україні радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв та Положення про ввезення в Україну таких пристроїв, з 28 березня 2009 року, не дозволяється ввезення і реалізація мобільних терміналів / телефонів, без реєстрації індивідуального коду (серійного номера) IMEI в узагальненій базі даних. Таку узагальнену базу даних веде державне підприємство "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) в рамках інформаційної системи обліку мобільних терміналів.

    Узагальнена база даних кодів IMEI мобільних телефонів інфораціонной системи має три реєстри: білий список, чорний список і сірий список. У білий список заносяться номери кодів мобільних телефонів, які дозволені до застосування в мережах операторів мобільного зв'язку. Це всі номери телефонів, які зареєстровані в мережах операторів до кінця вересня 2009 року або легально ввезені в Україну. У чорний список заносяться номери мобільних телефонів, які не занесені в білий список або зареєстровані органами МВС як краденi (оператори не мають право обслуговувати ці телефони). У сірий список входять номери телефонів, які не зареєстровані ні в білому, ні в чорному списку. Протягом трьох місяців телефони з цього списку переходять у білий або чорний список (в залежності від результатів перевірки легальності таких телефонів).

    За матерiалами: УНIАН

    Переглядів: 10498 | Додав: kyivstar | Рейтинг: 10.0/1
    Всього коментарів: 3
    3 Діма  
    0
    Тут можна перевірити телефон чи є він у чорному списку. http://adrenalina.ucoz.ru/index/perevirka_telefonu_na_chornij_spisok/0-5

    2 діма  
    0
    чи крадиний

    1 kyivstar  
    1
    Що таке код ІМЕІ?

    IMEI (International Mobile Equipment Identifier - міжнародний ідентифікатор мобільного обладнання) – це п’ятнадцятизначне число, яке є унікальним для кожного мобільного телефону. Код встановлюється заводом-виробником при виготовленні апарату і служить для точної та повної ідентифікації телефону в мережах GSM та UMTS.

    IMEI включає інформацію щодо походження телефону, його моделі, порядкового номера пристрою. IMEI може використовуватись для підтвердження права легально використовувати телефон на території країни, а також для забезпечення непрацездатності крадених телефонів в мережах операторів.

    Код записано в пам’яті телефону. Тому, щоб дізнатись IMEI телефону, достатньо набрати на клавіатурі *#06#. Також цей номер можна побачити на наклейці під акумулятором телефону, у гарантійному талоні та на коробці з-під телефону.

    Не існує двох телефонів з однаковим IMEI, окрім телефонів, IMEI яких навмисне був змінений зловмисниками з застосуванням спеціального програмного забезпечення. Але виробники стільникових телефонів уживають заходів проти того, щоб IMEI можна було згодом відносно легко змінити - шифрують його значення, розподіляють частини IMEI по декількох мікросхемах, записують код у пам’ять, що не перепрограмовується і т.д., тому зміна цього коду зараз не є простою справою, і ризик виявити інший апарат з таким же IMEI досить невеликий, і з часом все зменшується.


    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]

    Наша адреса: Місто Бершадь вул. Леніна 1 тел: 2-38-99 моб: +380988868387 begin_of_the_skype_highligh...